Novosti

Edukacija o težim povredama rada

Srednja medicinska škola „Hipokrat“ i Srednja škola „Sveti Nikola“ su dana 23.04.2019. održale predavanje profesorima u izvođenju stručnog saradnika-pedagoga Svetlane Andrić o postupanju u slučaju sumnje ili saznanja o prisustvu i korišćenju droga u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Svi prisutni profesori su dobili priliku da saznaju sve informacije o težim povredama obaveza učenika, posedovanju, podstrekivanju, pomaganju, davanju drugom učeniku i posedovanju alkohola, duvana, narkotičkih sredstva ili psihoaktivnih supstanci.

Posebno je istaknuto da navođenje na korišćenje psihoaktivnih supstanci spada u treći nivo nasilja, koji podrazumeva obavezno uključivanje drugih institucija kao što su područna policijska uprava, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i neizostavan partnerski odnos sa porodicom. Date su elementarne podele i jasne smernice koji se koraci preduzimaju i kojim redosledom ukoliko imamo sumnju ili saznanja o težim povredama.

Edukacija je protekla u prijatnom tonu, konstantnim participiranjem svih prisutnih, koji su svoj fond znanja obogatili novim saznanjima, koja će im svakako koristiti. Na kraju druženja, zajedničkim snagama smo ponovili naučeno u nadi da će nam ovakvi sadržaji biti što manje neophodni tokom neposrednog rada.

 

Pedagog škole

Svetlana Andrić

Podeli