Posao u inostranstvu

SERVICEPOOL i Srednja medicinska škola Hipokrat – NAJBOLJI PARTNERI ZA POČETAK VAŠE KARIJERE!

Želite izgraditi karijeru u inostranstvu? Imate znanje, želju i volju za daljnjim učenjem i napredovanjem? Ne znate kako krenuti? Mi znamo. Obratite nam se s punim poverenjem i dopustite nam da Vam pomognemo izgraditi uspešnu karijeru u Nemačkoj ili Austriji.

Naš osnovni prioritet ste upravo Vi, a naš cilj vaša uspešna migracija do željenog radnog mjesta u struci. Osnovni cilj našeg projekta je zapošljavanje kvalifikovanog medicinskog osoblja u klinikama, domovima za negu starijih osoba i centrima za rehabilitaciju na području Austrije i Nemačke. U ovom trenutku, mi smo jedini koji vas uspješno vode kroz čitav proces zapošljavanja koji je za vas potpuno besplatan!

O NAMA

Servicepool je specijalizovana kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u zapošljavanju kvalifikovanih medicinskih radnika širom Evrope, posebno u Nemačkoj i Austriji. Kroz mrežu visoko kvalitenih partnera sa kojima surađujemo, za svoje klijente pronalazimo najbolja moguća profesionalna rješenja. Za vas kao radnika, najboljeg mogućeg poslodavca u skladu sa vašim željama, kvalifikacijama i afinitetima.

Naš tim se sastoji od profesionalaca iz područja ljudskih resursa od kojih svaki svojim znanjem, profesionalizmom i posvećenosšću doprinosi razvoju i napretku SERVICEPOOL-a. Svakom zadatku i svakom klijentu prilazimo individualno, precizno i analitički, poštujući sve želje naših klijenata.

SERVICEPOOL ulaže velike napore i svu svoju energiju i vrijeme usmjerava na detaljnu obradu kandidata i poslodavaca što uključuje pripremne razgovore, analizu nivoa obrazovanja, veština i radnog iskustva koji se uspoređuju sa zahtevima poslodavca, sve sa ciljem da napravimo ono u čemu smo najbolji – uspješno spojimo kompatibilne poslodavce i radnike.

NAŠE USLUGE

Za radnike:

  • Deataljan pripremni razgovor nakon vaš prijave, u kojem ćete dobiti sve potrebne informacije i upustva
  • pripremni kurs nemačkog jezika do nivoa B2 koji se realizuje sa partnerskom školom stranih jezika u Srbiji
  • pomoć pri prikupljanju dokumentacije i prijevoda iste
  • stručnu pomoć i praćenje procesa nostrifikacije diplome
  • razgovor sa poslodavcem
  • asistenciju kod potpisivanja ugovora o radu
  • asistenciju u procesu dobijanja vize
  • transfer do Austrije ili Nemačke
  • pomoć u integracijskom procesu
  • pomoć kod organizacije privremenog smještaja

 

Način prijave:

  • putem naše web forme, emaila ili telefonom (+381 64 16 55 485)
  • dostaviti detaljan CV sa fotografijom, na nemačkom jeziku
  • dostaviti kopiju diplome srednje škole ili potvrdu o redovnom školovanju ukoliko se još uvijek obrazujete
  • kopiju diplome položenog državnog ispita ukoliko ga imate
  • potvrdu o odrađenoj stručnoj praksi ukoliko je imate
  • potvrdu o znanju nemačkog jezika ukoliko ste ga već učili*

* Učenje nemačkog jezika organizuje se od početnog A1 nivoa, zaključno sa nivoom B2 koji vam je potreban za rad u Nemačkoj ili Austriji. Ukoliko ste njemački već učili i imate temeljno znanje, nakon testiranja moći ćete se priključiti grupi na višem nivou, te time sebi olakšaati i ubrzati proces odlaska.

Procedura:

Nakon što smo primili vašu prijavu i potrebne dokumente, sa Vama ćemo obaviti detaljan razgovor kako bismo kreirali vaš profesionalni profil, koji ćemo predstaviti potencijalnim poslodavcima. Vaša prvi zadatak će biti učenje nemačkog jezika. Dok vi učite jezik mi ćemo za vas tražiti najboljeg mogućeg poslodavca u regiji po vašem izboru, a na teritoriju Austrije ili Nemačke.

Nakon što odaberete svog novog poslodavca, mi ćemo organizovati inicijalni intervju na kojem takođe možete očekivati našu pomoć, zbog eventualne jezične barijere. Nakon što uspešno obavite razgovor sa poslodavcem, potpisujete Ugovor o radu, nakon čega započinjemo sa vašim procesom priznavanja diplome, ishođenja vize i radne dozvole, te priprema za preseljenje i početak rada.

Priznavanje diplome:

Priznavanje diplome je najkompleksniji dio čitave procedure i imajte na umu da može oduzeti najviše vremena. Svo medicinsko osoblje se u Njemačkoj i Austriji može se zaposliti usključivo sa priznatom diplomom. Mi ćemo vas voditi kroz čitav proces i dati vam detaljna upustva na svakom koraku, sve do dobijanja potvrde o nostrifikaciji diplome, odnosno dokumenta kojim dokazujete da je vaša diploma uspešno nostrifikovana.

Ishođenje vize:

Uz Ugovor o radu, Potvrda o nostrifikaciji diplome je osnovni dokument koji vam je potreban za dobijanje radne vize. Nakon što ste uspješno savladali ta dva važna koraka, naš tim će vam asistirati i kroz proceduru ishođenja radne vize.

Za poslodavce:

Za vas kao poslodavca, procedura je pojednostavljena, a sve pripreme za zapošljavanje kvalifikovanog medicinskog osoblja za vas će odraditi profesionalni tim Servicepool-a.

Nakon što nas kontaktirate sa svojim zahtjevima o popunjavanju radnog mjesta određenim profilom medicinskog osoblja, mi ćemo u najkraćem mogućem roku za vas pronaći najboljeg mogućeg kandidata, koji svojim znanjem i iskustvom odgovara zahtjevima ponuđenog radnog mjesta. Nakon pažljive selekcije, poslat ćemo vam nekoliko profila kandidata koji najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Nakon što odaberete svog potencijalnog medicinskog radnika, Servicepool će za vas organizirati inicijalni razgovor sa kandidatom. Po uspješnom završetku razgovora, vaš jedini zadatak je prirema Ugovora o radu, dok sve ostale administrativne i tehničke radnje do dolaska kandidata na ponuđeno radno mjesto, za vas u potpunosti organizuje Servicepool.

KONTAKTIRAJTE NAS:

Milan Džarić, +381 64 / 16 55 485

 

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA/ FAQ

Kako i gdje mogu da se prijavim?

Projekat predviđa do 2-3 izborna ciklusa godišnje. HR Servicepool će konkursom objaviti datume izbornih ciklusa. Zainteresovane medicinske sestre/tehničari mogu svoju prijavu za učestvovanje u projektu poslati na kontakt Srednje medicinske škole Hipokrat, mail: office@medicinskaskola.rs ili tel: 064/16-55485

Ko može da se prijavi?

Kandidati moraju:
• imati državljanstvo Bosne i Hercegovine ili Srbije
• imati stalno prebivalište u Bosni i Hercegovini ili Srbiji
• posedovati dokaz o završenoj medicinskoj školi u BiH ili Srbiji za medicinsku sestru/ tehničara
minimalno IV stepen – opšti smjer ili pedijatrijska sestra/tehničar
• da po mogućnosti imaju predznanje njemačkog jezika na elementarnom nivo

Na koji period će važiti moja boravišna dozvola?

Medicinska sestra/tehničar će prvobitno dobiti boravišnu dozvolu, koja je vezana za odobrenje za zapošljavanje na nemačkom tržištu rada na period od jedne godine. Odobrenje za zapošljavanje na njemačkom tržištu rada može da se produži, ako medicinska sestra/tehničar može da priloži ugovor o radu koji odgovara stečenoj kvalifikaciji, i
ako je položen ispit za priznavanje zvanja medicinska sestra/tehničar. Nakon pet godina zakonitog boravka može se predati zahtjev za dobijanje stalne boravišne dozvole u Njemačkoj.

Da li mogu povesti i svoju porodicu?

Spajanje porodice je moguće ako su za to ispunjeni uslovi, kao što su između ostalog, dovoljno visoka primanja i dovoljna veličina stambenog prostora. Odluku o tome donosi nadležni ured za strance u mjestu boravka u Nemačkoj, u kojem se mogu dobiti i detaljnije informacije. Supružnici i deca moraju prije odlaska u Nemačku da podnesu zahtjev za spajanje porodice u nadležnom njemačkom predstavništvu.

Moram li za učestvovanje u projektu platiti određenu proviziju?

Kandidat ne plaća proviziju za posredovanje pri zapošljavanju, pripremu u matičnoj zemlji, kao ni za mere praćenja integracije u prvoj godini boravka. Ove troškove plaća poslodavac prilikom zaključivanja ugovora o radu. Uslov za dobijanje odobrenja za zapošljavanje je da ponuđeni ugovor o radu ispunjava uslove za dobijanje odobrenja za zapošljavanje na njemačkom tržištu rada.