Srednja škola „Sveti Nikola“ – REDOVNO ŠKOLOVANJE

UPIS PETNAESTE GENERACIJE REDOVNIH UČENIKA U TOKU !

Upis redovnih učenika u I razred školske 2019/20. godine:

Srednja škola “SVETI NIKOLA” Novi Sad – www.skolasvnikola.edu.rs

  1. Ekonomski tehničar
  2. Carinski tehničar
  3. Pravni tehničar
  4. Turistički tehničar
  5. Tehničar zaštite od požara
  6. Tehničar drumskog saobraćaja

 

GIMNAZIJA “SVETI NIKOLA” Novi Sad

Upis je otvoren na dva smera gimnazije:

  1. Jezička – filološka gimnazija (engleski, nemački, francuski, ruski, italijanski, španski i kineski jezik)
  2. Informatička gimnazija opšteg smera

 

U školarinu uračunato:

redovna nastava tokom cele školske godine, dodatna i dopunska nastava, korišćenje sportske hale sa pratećom opremom, sva nastavna sredstva, korišćenje školske biblioteke i videoteke, izdavanje svedočanstava i prateće dokumenatacije, maturski ispit, školsko obezbeđenje sa video nadzorom, priprema i učešće na školskim takmičenjima itd.

O školi

Srednja škola „Sveti Nikola“ je obrazovno-vaspitna institucija koja funkcioniše po standardima koji su prihvaćeni u savremenom svetu.

Srednja škola „Sveti Nikola“ počela je sa radom 2005 godine. Rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu škola je dobila dozvolu za rad na osnovu čega je omogućeno školovanje po planovima i programima Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

U školi su angažovani vrhunski profesori, ali i uspešni stručnajci iz privrede koji učenicima prenose svoja iskustva i znanja.Uz izuzetne kadrove škola je opremljena i najsavremenijim naučnim sredstvima i pomagalima.

Nastava se odvija u novosagrađenom, modernom centru, koji u svom sklopu sadrži opremljene učionice, kabinete za informatiku, adekvatno opremljen prostor za odvijanje praktične nastave, kantinu, sportske terene, sopstveno ograđeno školsko dvorište sa video nadzorom na površini od 6000 m2.

Pored obrazovanja redovnih učenika škola je specijalizovana za obrazovanje vanrednih učenika, ali i prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i specijalizaciju za one koji zbog tranzicionih promena i potrebe posla kojim se bave moraju da obnove postojeća i usvoje nova znanja.

Proces nastave

U nastavi koristimo aktivne metode učenja koje pomažu pri lakšem pamćenju podataka, povezivanju naučenog gradiva i praktičnog rada, koncentraciji, stvaranju ideja i podsticanju kreativnosti.

Posebnu pažnju posvećujemo problemima prelaska iz osnovnoškolskog obrazovanja u srednjoškolsko, poteškoćama u učenju, poremećajima pažnje i discipline.

Smerovi

Ukoliko se vidite kao uspešni ljudi u različitim oblastima iz područja rada ekonomije, prava i administracije i trgovine, ugostiteljstva i turizma, početak ostvarenja tog sna je u srednjoj školi “Sveti Nikola”. Stečena znanja, usvojene veštine i pobednički duh koji se razvija u našoj školi omogućuje Vam uspešno uključenje u svet rada, ali i nastavak obrazovanja na fakultetima bez obzira ko im je osnivač.

Prilikom upisa budući učenici mogu da se opredele za određene obrazovne profile u četvorogodišnjem trajanju.

Obrazovni profili

 Područja rada:
-Ekonomija
-Pravo i administracija
-Trgovina, turizam i ugostiteljstvo
-Saobraćaj
-Železnički saobraćaj
-Gimnazija
-Mašinstvo i obrada metala
-Elektrotehnika
-Geodezija i građevinarstvo
 
 
 
           IV stepen

 

Specijalističko obrazovanje

Nakon završenog IV stepena učenicima se pruža mogućnost nastavka školovanja u vidu specijalističkog obrazovanja. Ovim putem kandidati stiču V stepen stručne spreme odabirom jednog od smerova

Obrazovni profili

 Područja rada:
-Ekonomija
-Pravo i administracija
-Trgovina, turizam i ugostiteljstvo
-Saobraćaj
-Železnički saobraćaj
-Gimnazija
-Polјoprivreda, proizvodnja i prerada hrane
-Mašinstvo i obrada metala
-Elektrotehnika
-Geodezija i građevinarstvo
 
 
 
           V stepen