Novosti

Predavanje Ministarstva odbrane

Srednja medicinska škola „Hipokrat“ i Srednja škola „Sveti Nikola“ bile su domaćini predavanja Ministarstva odbrane, kom su prisustvovali i učenici završnih razreda škola „Smart“ i „E-gimnazija“. Od 12 časova u sali je organizovano predavanje za sve maturante u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

Major Šljapić spremio je prigodno predavanje okupljenima i informisao ih na taj način o obaveznom uvođenju u vojnu evidenciju, profesionalnoj vojsci, opremi i naoružanju kojim naša država raspolaže, kao i mogućnostima upisa na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet na VMA. Posle svake od obrađenih tema učenici su imali priliku da postavljaju pitanja i podrobnije razjasne ne baš malo pojedinosti koje su im izazvale interesovanje.

Edukacija je protekla u pozitvnoj atmosferi i mnoštvu novosaznatih činjenica, koje su od važnosti svim vojnosposobnim učenicima, kao i onima čije ambicije idu upravo u tom smeru. Uredno smo se zahvalili pripadnicima Ministarstva, kao i vršnjacima iz pomenutih škola uz obećanje za novo druženje i jačanje saradnje.

Podeli