Novosti

Trece mesto na gradskom takmicenju iz prve pomoći

I ove godine su, posle kraće pauze, naši učenici uzeli učešće nagradskom takmičenju u pružanju prve pomoći. Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći održano je, u subotu 14. maja 2022. godine u Ustanovi za decu i mlade Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici. Naša škola je imala dve ekipe i s ponosom ističemo da je ekipa pod nazivom “Srna” zauzela treće mesto. Zahvaljujemo se mentorima Crvenog krsta koji su učestvovali u pripremama i odličnoj organizaciji i naravno našim učenicima koji su pokazali vrhunsko znanje i umeće.

U obraćanju, načelnika Južnobačkog upravnog okruga Milana Novakovića pozdravio je sve takmičare i goste porukom da su svi pobednici samim učešćem na takmičenju. Predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik dr Bratoljub Brkljača, istakao je važnost prve pomoći u svakodnevnom životu i otvorio takmičenje.

Lep i sunčan dan su doprineli da se u predivnom ambijentu Dečijeg sela uspešno sprovede takmičenje, a posebno veliki doprinos su dali volonteri Crvenog krsta Novog Sada koji su učestvovali u organizaciji, kao i volonteri iz programa realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja.
Doprinos uspešnoj realizaciji takmičenja dali su Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, Vatrogasni savez grada Novog Sada i volonteri iz programa Promocija humanih vrednosti i programa Borbe protiv trgovine ljudima.
Na Gradskom takmičenju u pružanju prve pomoći učestvovali su i dragi gosti, odnosno ekipa omladine Crvenog krsta Subotica i ekipa omladine Crvenog krsta Zrenjanin. Navedene organizacije su predvodili sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević i sekretar Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković.