Novosti

Završen projekat „OK- servis podrške mladih“

Od septembra 2018. do marta 2019. realizovane su radionice za srednjoškolce u saradnji Omladinskog kluba Novi Sad i devet srednjih škola sa teritorije grada. Obe naše škole,  „Sveti Nikola“ i „Hipokrat“ bile su učesnici projekta na čije su aktivnosti profesori Julijana Kostić i Jelena Kačavendić, kao i pedagog Svetlana Andrić vodili učenike sve četiri godine.

Tokom 6 meseci realizovane su 24 radionice na teme finansijske pismenosti, funkcionalne i emocionalne pismenosti, preduzetništva i samozapošljavanja mladih, prevencije i bolesti zavisnosti, kao i generalno, zdravlja mladih, a učenici naših škola bili su redovni učesnici istih. Vladalo je veliko interesovanje naših učenika, jer su upravo ove teme bliske srednjoškolskom uzrastu i daju im odgovore na sva pitanja koja su im dominantna u ovom životnom periodu.

Prigodna svečanost povodom završetka projekta organizovana je u utorak, 26. marta sa početkom u 13 časova. Učesnicima projekta su se obratili pomoćnik pokrajinskog  sekretara za sport i omladinu i član gradskog veća, iskazana im je zahvalnost i uručeni prigodni pokloni za aktivnosti i učešće tokom navedenog perioda. Svakako, istaknuta je i važnost umrežavanja privatnih i državnih srednjih škola, prvi put u okviru jednog ovolikog projekta, i svi pripadajući vidovi njihove saradnje.

RTV Delta

https://www.youtube.com/watch?v=p0sG6swaToI

Novosadska televizija

https://www.youtube.com/watch?v=79eejXVyOk0

Radio Televizija Vojvodine

https://www.youtube.com/watch?v=fjveoeTuX4w

 

Pedagog škole

Svetlana Andrić

Podeli