Novosti

Turska otvara vrata

Program stipendija Vlade Republike Turske za studente svih nivoa studija

Turska otvara vrata svojih univerziteta za međunarodne studente iz cijelog svijeta putem „Türkiye Scholarships“. Pored pružanja obrazovnih mogućnosti na globalnom nivou, zajedno sa bogatstvom znanja i iskustva, Turska nudi stipendije za studiranje na najprestižnijim univerzitetima u Turskoj.

Vlada Republike Turske će i ove godine raspisati konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim, master i doktorskim studijama u Republici Turskoj u akademskoj 2023/2024. godini. Prijavljivanje će početi 10. januara i trajaće do 20. februara 2023. godine. Najave i vesti u vezi sa ovim programom možete pratiti na sajtu programa.

Stipendija sa ogromnim mogućnostima i obrazovanje na najprestižnijim turskim univerzitetima pomoći će vam da steknete nove perspektive i sposobnosti čineći vas da budete korak ispred drugih u svojoj karijeri. Cilj programa je izgradnja mreže budućih lidera posvećenih jačanju saradnje među zemljama i međusobnom razumijevanju među društvima.

Program stipendija nudi programe na 50 najboljih i najprestižnijih univerziteta u Turskoj i pruža obavezni jednogodišnji kurs turskog jezika koji osigurava da se svi studenti aklimatiziraju i prilagode socijalnom i kulturnom okruženju u kojem žive.

Detalji o  dostupnim programima i načinima prijave nalaze se na: https://turkiyeburslari.gov.tr/